Logo

Farmors idiotsikre boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Farmors idiotsikre boller
Disse flotte boller går aldrig galt, selv far kan lave dem! og de smager pragtfuldt!

# Ingredienser
1 dl mælk
50 g smør
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æggeblomme
25 g gær
ca. 225 - 250 g hvedemel
Æggehvide til at pensle med

* Tilberedning
Mælken lunes med smør, sukker og salt, heri piskes æggeblommen, og det hele hældes over gæren, der ligger i småstykker i en skål. 
Det hele røres sammen og der drysses hvedemel i lidt efter lidt, mens der røres med en ske. 
Hold lidt hvedemel tilbage, måske kan dejen ikke tage det hele, og måske skal der et par ekstra spsk hvedemel i. 
Det er forskelligt hvad melet kan suge. 
Dejen skal være blød, endelig blød, og du deler den i ca 8 - 9 stykker. 
Der rulles enten til runde boller eller til ovale små brød. 
Bollerne stilles på en smurt plade, dækkes med bagestykket og hæver i 20 min lunt. 
Pensles forsigtigt med æggehviden og bager på nederste rille ved 225 ºC i 8 min. 
De er lette, meget lette, nærmest som teboller af de allerbedste og man kan også komme rosiner i dejen.

Billede venligst indsendt af Birgitte Andersen


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 4.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
37212-11-2014 14:32:47 Leif Bo Hansen
Super Elsker de boller, har bagt dem utallige gange, De er knald gode med birkes på til både morgen og eftermiddags kaffen. Tak for en skøn bolle opskrift. Fra den glade amatør bager.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her