Logo

Fiskerens morgenret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

425 g frossen butterdej
500 g torskefilet
1 bouquet garni
6 hele peberkorn
1 tsk salt
1 spsk citronsaft
30 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
50 g reven emmentaler ost

Lad butterdejen tø op.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad sammen med bouquet garni og peberkorn.
Drys med salt og dryp med citronsaft.
Hæld 1 dl vand ved.
Dæk fadet med smurt folie og stil det i en varm ovn ved 180°C i 20 minutter.
Lav en opbagt sauce af smør, hvedemel og mælk.
Den skal være godt tyk.
Læg butterdejsstykkerne ved siden af hinanden, pres dem sammen og rul dejen ud til et rektangel i dobbelt størrelse.
Læg den på bagepapir.
Hæld væden fra fiskefadet og skil fisken i mindre stykker med en gaffel
Kom fisken i saucen, der smages til.
Øs fyldet op på halvdelen af dejen og drys med osten.
Fold den anden halvdel over og pres kanterne sammen med en gaffel.
Lad ”fiskestangen” fryse i 30 minutter.
Bag den i en varm ovn ved 220°C i 30 minutter.
Skru ned til 180°C og giv den 15-20 minutter til indtil dejen er sprød

Tips: Fiskestangen kan laves aftenen før og fryses natten over.
Bagetiden er da ca. 20 min længere

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her