Logo

Pandekager med syltede solbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - brunch - meget mere end 40 vil få orke at bage pandekager til. Der er her tale om små tykke amerikanske pandekager, hævet med gær. De er ikke så velegnede til frysning, men almindelige tynde pandekager kan bages i god tid, fryses (eller stå i køleskabet fra dagen før) og så lunes i ovnen ved servering. Solbærrene skal laves mindst dagen før. Hvis man vil, kan man reducere æggene og erstatte dem med æggehvide, men smagen er lidt anderledes.

60 g hvedemel
70 g grahamsmel
1 spsk sukker
½ tsk salt
3 dl sødmælk
10 g gær
2 æg
20 g smør

Bland meltyperne med sukker og salt.
Rør gæren ud i lidt af mælken og rør den i melet.
Tilsæt langsomt mælk, så dejen ikke klumper, og pisk til sidst æggene i.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Gnid en pande (fx teflon) med lidt af smørret og steg små pandekager.
En spejlægpande gør det lettere at lave ensartede pandekager.

Syltede solbær:
200 g frosne eller friske solbær eller bærblanding
100 g sukker
evt. 2-3 spsk rom

Solbærrene sættes over i en gryde med sukkeret.
Når det koger, svinges de rundt og koger i to-tre minutter.
Der slukkes, og det afkøles til næste dag.
Kan smages til med lidt rom og hældes over pandekagerne.
¤

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her