 
 
 
En af vores klassikere. Herligt saftige tebirkes bagt med
smør og kvark. (12 stk.) 
 
#
100 g smeltet smør
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
½ tsk groft salt
1 tsk sukker
125 g kvark naturel eller hytteost
ca 350 g hvedemel (6 dl)
Pensling: sammenpisket æg eller fløde. 
Pynt: birkes. 
*
 
Bland smør og mælk i en røres kål. 
Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt
af melet tilbage til udrulning). 
Ælt dejen godt igennem. 
Rul den med det samme ud i en aflang plade ca. 20x65 cm. 
Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag. 
Skær den ud i 12 stykker. 
Lad brødene hæve på plade, ca. 30 min. 
 

 
Pensl dem med æg og drys med birkes. 
Bag dem midt i ovnen i 12-15 min. ved 225 °C
Server dem flækket, smurt med smør.