Logo

1 Grunddej til surbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Rugbrød

1. dag:
1 dl lunkent vand
1 spsk kærnemaelk eller yoghurt
1 dl sigtemel
gær paa størrelse med en ært eller citronkærne - altså ganske lidt!

2. dag:
1 dl håndvarmt vand
1 dl grahamsmel, fuldkornsmel eller groft rugmel.

1. dag røres hvedemel, væske og gær sammen og dækkes med film og står herefter lunt et døgn.
2. dag røres i blandingen fra 1. dag med ekstra vand og melet drysses over og det røres sammen. Herefter henstår det atter lunt et døgn. Hvis dejen herefter ikke lugter syrligt og viser tegn på en vis aktivitet - ja så står det et par døgn yderligere.
Og så gælder det bare om at passe godt på sin surdej - den kan jo principielt leve uendeligt, hvis den passes godt!
Opbevar den i køleskabet og lad en rest blive tilbage for hver gang den benyttes og læg lige så meget af det nye bagværksdej tilbage i glasset som der er taget. 2 dl surdej passer til et godt rugbrød.
Hvis surdejen ikke benyttes inden for en måned, så giv lidt vand og groft hvedemel som "foder".
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kold solsikke- og kartoffelsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblechutney Kog selv en god og krydret chutney med æbler som basis. Chutneyen er lækkert tilbehør til...
• Lune kartoffelsalaterFriskdampede kartofler med hjemmelavet pesto eller bagte kartofler med en...
• Jordbær tirami su 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os