500 g  røde kartofler skåret i 2 cm stykker 
2 spsk  ekstra jomfruolivenolie 
1 spsk  reven citronskal 
½ tsk  salt 
250 g  asparges skåret i 5 cm. stykker 
2 spsk  citronsaft 
1 fed hvidløg 
 
Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre.
Tilsæt asparges, kog det hele yderligere 2 minutter, eller indtil 
grønsagerne er møre.
Hæld vandet fra. 
Bland olivenolie, citronsaft, citronskal, hvidløg og slat i en stor skål.
Tilsæt kartofler og asparges, og rør det godt sammen. 
Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.
  
Tips: Passer godt til stegt fisk eller kylling.