
 
(6 baguetter) 
I denne opskrift laver man en fordej, som giver brødet mulighed for at udvikle den utroligt gode smag, som et velgæret brød får. 
1. dag: 
2 dl vand 
10 g gær 
300 g hvedemel 
2 tsk salt 
2. dag: 
4 dl vand 
550-600 g hvedemel 
10 g gær 
1 tsk sukker 
2 tsk salt 
1. dag: Bland vand, gær og hvedemel til fordejen, og ælt det enten i en køkkenmaskine i ca. 5 min. eller med hænderne i ca. 10 min. 
Tilsæt salt, og ælt det yderligere i 5 min. 
Dæk til med film, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst 12 timer. 
2. dag: Bland vand, gær, sukker og det meste af melet sammen med fordejen, og kør det i køkkenmaskinen i ca. 15 min. 
Tilsæt salt, og bland dejen yderligere 5 min. 
Dæk til med film, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer. 
Skær dejen i stykker på ca. 200 g. 
Tril stykkerne, så de bliver næsten lige så lange som bagepladen, og læg 3 på hver plade. 
Drys lidt hvedemel over og lad brødene efterhæve, først under et klæde i ca. 1 ½ time, derefter uden klæde i 30 min. 
Lavet par dybe skrå snit med en skarp kniv, og bag brødene midt i ovnen i 10 min. ved 250°. 
Tag bagepladen ud af ovnen, stænk brødene med vand, og bag dem i endnu 15-20 min. ved 220°. 
Minibaguetter: Hvis man vil lave små minibaguetter, skæres dejen ud i stykker på 20-30 g og trilles til små, aflange brød. 
De skal hæve i lige så lang tid, men kun bage i 5-10 min.