Logo

Blommechutney 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blommechutney 5

 

Friske blommer er gode til en krydret chutne½ Nyd som tilbehør til kolde og varme retter eller en moden ost.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min. Giver ca. ¾ liter

 

#

750 g blommer

175 g sukker

1½ dl eddike

1 spsk groft salt

1 tsk sennepsfrø

10 g fintrevet ingefær

1 stk hel kanel

2 stk stjerneanis

2 stk hel allehånde

*

 

VASK blommerne, halver dem, og fjern stenene.

Skær blommerne i både.

 

BLAND sukker, eddike og krydderier i en gryde, og kog det igennem til sukkeret er opløst.

 

TILSÆT blommerne, og lad chutneyen simre, til blommerne er møre, og væden er sirupsagtig i konsistensen ca. 25 min.

 

FISK evt. de hele krydderier op med en gaffel, hæld chutneyen på skoldede glas, og luk dem til med det samme.

 

SERVER blommechutney som tilbehør til kødretter, kold skinke eller kraftige oste.

Blommechutney 5


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 714 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• JubileumJubileum, svensk blommesort med store, rødviolette, ovale frugter med fast frugtkød og...
• Blommemarmelade med valnødderMarmelade er overraskede let at lave. Og så smager marmeladen her med blommer og valnødder...
• ExcaliburMeget stor rødviolet blomme, som er fast sød og saftig med en god aroma. Stenen løsner let...
• RabarberfoolEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!