Logo

Blomstrende løg - Blooming onion

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blomstrende løg - Blooming onion 


Lad os nu bevæge os ind på de amerikanske klassikere, så tjek lige fænomenet blooming onion, det ser jo sygt godt ud. Prøv en anderledes og lækker amerikansk snack med løg.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

Blooming onion:

2 meget store salatløg

300 g hvedemel

1 tsk cayennepeber

1 tsk tørret timian

1 tsk spidskommen

salt og peber

2 store æg

2½ dl mælk

olie til friture

 

Dip:

3-4 spsk mayonnaise

2 spsk cremefraiche

2-3 tsk ketchup

3-4 stænk engelsk sauce

1 spsk fintrevet peberrod

salt, peber og sukker

 

* Tilberedning

Skær den øverste spidse ende af løgene af og pil dem.

Bunden, der holder sammen på løgene skal bevares.

Læg løgene på skærefladen, og skær dem igennem fra top til bund ca 1 cm fra midten.

Dette gøres hele vejen rundt, så der bliver 16 snit.

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.

I en anden stor skål piskes æggene sammen med mælken.

Læg et løg et løg i melblandingen med bunden ned af.

Med en ske øses melet over løget, så det kommer ind mellem alle lamellerne.

Vend løget om og lad overskydende mel drysse af.

 

Kom derpå løget over æggemælken, som øses over.

Lad løget dryppe af og giv det endnu en tur i melblandingen.

Gentag processen med det andet løg.

Friter løgene et ad gangen i en gryde.

Der skal være nok olie til lige at dække løget.

Giv det ca 5 minutter med bunden opad.

 

Vend løget og giv det yderligere 4-5 minutter eller til det er gyldent og sprødt.

Fisk løget op og læg det på køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af.

Hold løget lunt i ovnen mens det andet løg friteres.

 

Til dip røres alle ingredienserne grundigt sammen og der smages til.

Læg løgene på et fad, og lad gæsterne bryde sprøde lameller af løgene, som spises med lidt dip.

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Løg med topMildere løg til salaten. Læg løgringe eller hakkede løg i kold vand i 15 minutter. Voila,...
• Tærte med karamelliserede løg og gedeostMin løgtærte er ikke på den måde en helsesnack, men fløden er skiftet ud med mælk og...
• Glaserede perleløgGlaserede perleløg er en ren delikatesse. Det tager ganske vist lidt tid at lave dem, men...
• Eton mess traditionaldessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os