Logo

Brunede kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Sukkerbrunede kartofler er en dansk specialitet, der specielt anvendes til vildt, flæskesteg samt and og gås. De bliver mest velsmagende, hvis man ikke bruger for meget sukker.

1) Sukkerbrunede kartofler med smør
Sukker opvarmes på en tør pande til det skummer op, trækkes fra varmen og tilsættes smør. Panden rystes over varmen, så smør og karamel blandes og skummer op, herefter svinges små pillede kartofler i karamellen, til de er gyldne, krydres med salt.

2) Sukkerbrunede kartofler med fedt
Ande- eller gåsefedt, svinefedt eller andet rent fedt varmes på en tør pande, sukker drysses på, og når dette bruser op, svinges små pillede kartofler i karamellen til de er gyldne, krydres med salt.
Det er vigtigt, at kartoflerne er helt tørre. Hvis der kommer vand til karamellen mister kartoflerne deres glans og karamellen trækker ind i kartoflerne.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skarp krydret fjerkræsalat med sommergrøntEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet tomatpestoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SquashnudlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødvinsmarinerede pærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os