Logo

Decemberbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

50 g gær
4 dl mælk
1 æg
150 g smør/margarine
75 g rosiner
50 g hakket pommerans
50 g hakket sukat
1 tsk kanel
1 1/2 tsk kardemomme
900-1000 g hvedemel
Perlesukker til drys
 
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde ell. mikroovn.
Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes. Rosiner sukat
og pommerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt.
Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der
kun lige akkurat slipper skålen og hænderne.
Hæver lunt 45 min og formes til 2 runde brød.
Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme.
Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker.

Hæver igen ca 30 min. og bages derefter ved 175ºC (varmluft) eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min.
 
Tips: Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan
holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for
varmt skab. 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bønnesalat med 3 slags bønnerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PorremousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cæsars salatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BlåbærmousseEn mousse er en let og luftig dessert, som er super nem at lave. Prøv den til gæsterne. Du...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os