Fladbrød er et virkelig anvendeligt brød som kan bruges til
fx shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager rigtig
godt ...
12 stk.
# Råvarer til fladbrød:
12,5 gram gær
3 dl lunken vand
1 tsk. salt
½ dl olie
Ca. 500 gram hvedemel
1 æg
1½ dl mælk
1 spsk olie
*
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i den lunkne vand.
Tilsæt salt og olie og rør godt.
Tilsæt melet til det bliver en lækker blød dej.
Den må ikke være for fast, men gerne en smule klistret.
Lad dejen hæve 45 minutter tildækket.
Slå dejen op til 12 boller og tryk dem meget flade. (ca. 1
cm høje)
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve
20 minutter.
Pensel dem med en blanding af æg, mælk og olie.
Bages i ovnen ved 225 °C til de er gyldne.