Logo

Fladbrød med tre slags mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvis du vil spise brød ligesom vikingerne gjorde det så prøv disse fladbrød med tre slags mel. De tre slags mel er hvedemel, bygmel og rugmel. Tilsæt gerne brændenælde, vejbred eller hakkede nødder.

 

5 store håndfulde af groft hvedemel, bygmel og rugmel
½ valle/vand
salt og evt. et æg
evt. kommen
samt frø fra brændenælder, vejbred eller hakkede nødder
 
Hvedemel og væske blandes.
Pas på den hverken bliver for klistret eller for tør
Dejen skal hvile 30 min-1 time, hvorefter den rulles i bordtennisbolde-store kugler der trykkes flade og bages i ovnen ved ca. 250ºC eller på en jernplade/ en pande over et bål. Kik efter dem!
Vikingemad fra Limfjorden omkring 1000-tallet
Merete Boel Essenbæk

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Endiviesalat som i MilanoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødkål 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Franske kartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademousse - slankEn super lækker og meget nem opskrift på chokolademousse. Du skal kun bruge 4...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!