1 kg bagekartofler 
½ dl olivenolie 
2 spsk citronsaft 
2 tsk tørret oregano 
400 g ( ca. 3 stk ) peberfrugter i forskellige farver 
2 spsk olivenolie 
2 fed hvidløg 
salt og peber 
50 g sorte oliven (græske kalamataoliven med sten) 
75 g feta - fetaen kommer bedst til sin ret hvis den smuldres eller 
skæres i tynde flager 
evt. bredbladet persille 
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led. 
De lægges i et ovnfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber 
og oregano
Bages ved 200°C til de er brune og bagte, ca, 40 min - vend dem 
forsigtigt under vejs 
Peberfrugterne udkernes og skæres i i tykke strimler
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber 
De bages samtidig med kartoflerne i et andet ovnfast fad i ca. 30 min - 
de skal være let brændte og bagte - vend også i dem undervejs
Når kartoflerne og peberfrugterne af afkølet, vendes de forsigtig 
sammen i et fad
Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over
Olivenene lægges på til sidst