Denne kartoffelsalat er en rigtig "Scoresalat", som tager kegler hver gang! 
Fetaost kommer bedre til sin ret, hvis den smuldres eller skæres i tynde flager. På denne måde fordeles den salte smag i hele salaten. 
1 kg bagekartofler 
½ dl olivenolie 
2 spsk  citronsaft 
2 tsk  tørret oregano 
400 g (ca. 3) peberfrugter i forskellige farver 
2 spsk  olivenolie 
2 fed hvidløg 
salt og peber 
50 g sorte oliven (helst græske kalamataoliven med sten) 
75 g fetaost, gerne gedefeta 
evt. bredbladet persille 
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led. 
De lægges i et ovnfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano. 
Bages ved 250ºC til de er brune og bagte, ca. 40 minutter. 
Vend dem forsigtigt undervejs. 
Peberfrugterne udkerne s og skæres hver i tykke strimler. 
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. 
De bages samtidig med kartoflerne i et andet ovnfast fad i ca. 30 minutter. 
De skal være let brændte og bagte, vend også i dem undervejs. 
Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over og olivenerne lægges på til sidst.