100 g  røde linser 
¼ l. grønsagsbouillon 
Dressing:
1 fed hvidløg 
3 spsk  hvidvinseddike 
1 æggeblomme 
salt, friskkværnet peber 
5 spsk  olie 
1 julesalat 
3-4 forårsløg 
  
Kog linserne i bouillonen 4-5 minutter.
Pil hvidløget og pres det ned i en skål.
Bland det med vineddike, æggeblomme, salt og peber.
Rør olien i lidt ad gangen.
Lad linserne dryppe af i en sigte, bland dem med marinaden og lad dem trække ½ time.
Skær rodenden af julesalaten og del den i blade.
Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
Bland julesalat og forårsløg med linser.
  
Tips: Røde linser skal ikke udblødes og de koger møre på 4-5 minutter.
Linserne smager godt i salat suppe og som tilbehør.