Logo

Kartoffelsalat med pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelsalat med pesto 

Italiensk pesto mixet med ristet grøn peberfrugt, passer fint sammen med kartofler i denne originale og fyldige salat • Kartofler er en god kulhydrat- og C-vitaminkilde • Pinjekerner tilsætter fibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Kartoffelsalat med pesto

500 g nye kartofler

1 rødløg

PESTO:

1 grøn peberfrugt

2 fed hvidløg

5 dl friske basilikumblade

2 spsk ristede pinjekerner

4 tsk olie

4 tsk estragoneddike

2 spsk reven parmesanost

GARNERING:

salatblade til garnering

 

* Fremgangsmåde

1 Skrub kartoflerne, læg dem i en gryde og hæld vand på så de er dækkede.

Læg låg på og bring i kog.

Skru ned og lad kartoflerne koge til de er møre, ca. 15 min.

 

2 Halver peberfrugten og fjern kernerne.

Læg peberfrugterne under ovnens grill.

Sæt grillen på høj varme og grill til skindet bobler, ca. 5 min.

Læg peberfrugterne i en plastpose og træk derefter skallen af.

 

3 Pil hvidløgene.

Monter foodprocessoren med kniven og læg hvidløg, peberfrugt, basilikum, pinjekerner, olie og eddike i.

Kør til det er fin delt og jævnt.

 

4 Skær kartoflerne i halve eller både.

Halver rødløget og skær det i skiver.

Bland kartofler, pesto og løg i en skål og sørg for at kartoflerne bliver helt dækkede af pesto.

Beklæd en serveringsskål med salatblade.

Læg kartoffelsalat- en i og drys med parmesanost.

Lad salaten trække en tid inden servering, så smagen kommer frem.

 

Tips & råd


Kartoffelsalat med pesto 

Rist pinjekernerne så smagen bliver kraftigere, ved at lægge dem på en teflonpande uden fedtstof.


Kartoffelsalat med pesto 

Anvend foodprocessoren til at rive parmesanosten.

Del osten i tern. Anvend knivbladet og kør til osten er findelt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 110 = kJ 462

Kulhydrat 20 g Protein 3 g Fedt 2 g (16%) Fibre 3 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 111 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gnocchi Gnocchi er italiens svar på en kartoffeldumpling, og det er både nemt og lækkert. Her...
• Kartoffelgratin med hvidløg og ostServer kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret...
• Kartofler ProvençalskeBrasede kartofler bliver ofte lidt tørre og melede. Her er en variant som er særligt...
• Hindbær- og citronparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!