Logo

Lage-agurker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift er inspireret af de salte agurker man får i bl.a. Østeuropa, de smager af mere og er en god variation til de sur-søde danske. Krydderierne kan varieres med f.eks peberrod og sennepsfrø. Vin- eller solbærblade kan lægges lagvis med agurkerne. I stedet for vineddike og vand kan anvendes en lage af ½ l lagereddike og ½ l vand kogt op med 1 tsk flydende konserveringsmiddel.


1 kg små drueagurker
250 g groft salt
10 perleløg
6 fed hvidløg
3 laurbærblade
1 lille bundt timian
10 små tørrede chilier
4 nelliker
7,5 dl lys vineddike
2,5 dl vand


Skyl agurkerne, prik dem med en kødnål og bland dem med saltet.

Lad dem trække tildækket i et døgn.
Skyl agurkerne grundigt og tør dem af.

Pil perleløg og hvidløg og læg agurkerne lagvis med perleløg, hvidløg, laurbær, timian, chilier og nelliker i et skoldet 2 l sylteglas.

Hæld vineddike og vand over til det dækker, luk med tætsluttende låg og stil dem i køleskabet.

Trækketid ca. 1 måned. Holdbarhed ca. 3 måneder.


Grønsager pr portion:  Ca. 1050 g 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her