Logo

Kornsalat med ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kornsalat med ærter

 

Lav en fyldig salat med korn, ærter og kerner. Her er quinoa og linser kogt og blandet med gode kerner til en velsmagende og nærende salat.

6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 20 min.

 

#

2 dl quinoa

1 liter vand

1½ spsk groft salt

2 dl grønne linser

1 dl knækket hvede

1 dl perlebyg

1 løg

½ dl solsikkekerner

½ dl græskarkerner

2 dl fine grønne ærter

 

Dressing:

1 dl ekstra olie

1 spsk dijonsennep

½ dl citronsaft

salt og peber

*

 

Skyl quinoa i koldt vand, til det er helt klart.

Bring vandet i kog, og tilsæt salt.

Kog linser, hvede og perlebyg i ca. 5 min.

Tilsæt afdryppet quinoa, og kog videre i ca. 15 min.

 

Hæld evt. overskydende vand væk.

Rør rundt med en gaffel til løs konsistens.

Køl blandingen af.

 

Bland en dressing af olie, sennep og citronsaft.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Vend dressingen sammen med de kogte kerner og finthakket løg.

 

Rist solsikkekerner og græskarkerner på en tør pande. Vend dem i salaten sammen med de optøede ærter, og smag til med salt og peber.

Server som tilbehør eller som en frokostsalat.

 

TIPS: Salaten kan holde sig i et par dage i køleskab.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her