Logo

Quinoa-salat med porre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quinoa-salat med porre

 

Quinoa er et frø, der dyrkes i Andesbjergene. De er meget proteinrige og har en fnuglet konsistens. Lys quinoa minder mest om fuldkornsris, rød quinoa har en let nøddeagtig smag og sort quinoa har en lidt kraftigere og skarp smag. Find dem på hylden med økologiske varer.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

125 g quinoa

1-2 porrer

1 rød peberfrugt

1-2 usprøjtede appelsiner

1 spsk citronsaft

3 spsk olie

½ tsk stødt koriander

½ tsk stødt spidskommen

¼ tsk stødt kanel

frisk mynte

salt og peber

*

 

Kog quinoa efter pakkens anvisning og lad det afkøle.

Rens porrerne og snit dem i tynde ringe på skrå.

Blancher dem i kogende, letsaltet vand, læg dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af.

Skær peberfrugten i tynde strimler.

Riv skallen af den ene appelsin fint.

Skær skrællen af appelsinerne og skær frugtbådene ud mellem hinderne.

Pres saften af skallerne.

Rør appelsinskal og saft sammen med citronsaft, olie og krydderier.

Vend quinoa sammen med dressing, appelsinbåde og grønsager og drys med finthakket mynte.

 

TIPS: Erstat evt quinoa med samme mængde bulgur.

 

Quinoa-salat med porre


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her