
 
Ugens
grønne er nogle skønne bøffer lavet af kogt quinoa og revet squash. Grønt og
godt.
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min. 
 
#
Bøffer:
100
g sort eller rød quinoa 
3 dl
vand 
2
skalotteløg 
200
g squash 
1
frisk chili 
50
g kartoffelmel 
25
g mandelmel 
2 tsk
salt 
olie
til stegning 
 
Tomatsalat:
500
g tomater 
1
salatløg 
1
hjertesalat 
2 spsk
olie-eddike-dressing 
 
Tilbehør:
citronbåde 
*
 
Skyl
quinoaen i koldt vand, og kog den i vandet i 12-15 min. 
Hæld
den kogte quinoa i en sigte, og skyl med koldt vand. 
Pil
og hak skalotteløgene. 
Vask
squashen, og riv den fint. 
Rens
chilien, og hak den fint. 
 
Bland
den kogte quinoa med skalotteløg, squash, chili, kartoffelmel, mandelmel og
salt. 
Form
farsen til12 små bøffer, og steg dem på en varm pande med olie i ca. 5 min. på
hver side til de er gyldne og gennemvarme. 
 
Skyl
tomaterne, og skær dem i både. 
Pil
salatløget og skær det i meget tynde skiver. 
Skyl
og tør salatbladene, og del evt. store blade i mindre stykker. 
Vend
det hele sammen med dressing. 
Server
quinoa-bøfferne med salat og citronbåde. 
 
TIP:
Quinoa er ikke en kornsort, men hører til gåsefodsfamilien, der også omfatter
rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges de er
glutenfri og har et højt protein-indhold. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin