Logo

Landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 rundt kæmpebrød eller 2-3 mindre brød

50 g gær
1 pilsner
3,3 dl varmt vand
1 spsk fint salt
1 spsk honning eller sukker
2-3 dl groft hvedemel, f eks. fuldkornshvedemel, speltmel, rugmel, sigtemel, boghvedemel eller bygmel
50 g smør eller 1/2 dl olivenolie
Ca. 1 kg proteinrigt hvedemel

Bland øl og varmt vand, og check, at temperaturen er tilpas lunken. Korn gæren i røreskålen og hæld øl og vand over. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt salt og honning og rør igen. Drys det grove hvedemel over gærblandingen, og rør rundt. Lad gærblandingen stå, til den bobler (20-30 min.).
Rør hvedemel i dejen, men ikke mere end at dejen nemt kan slås igennem med en træske. Tilsæt fedtstof. Når dejen virker elastisk, tilsættes 1 dl hvedemel ad gangen, som æltes ind med hånden eller På. køkkenmaskinen. Når dejen er nogenlunde fast, men stadig klistret, hældes den ud på et melet bord. Dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form brødet.
Bag brødet ved 220° i ca. 40 min.
(Mindre hvis der bages flere brød).
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Basilikumkartofler - diabetikerIde til lækkert mellemmåltid eller tilbehør. Brug dem for eksempel som snacks, som...
• Olie eddike dressing, cremetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brunede kartoflerBrunede kartofler er ikke svære at lave. Tilbered de lækreste kartofler på bare 30...
• Appelsinsalat med vanilleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!