Logo

Landbrød fra Lysekil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g smør
5 dl vand
3 dl mælk
1 1/2 dl sirup
50 g gær
1 tsk salt
ca. 2 kg hvedemel

Smelt smørret i en kasserolle.
Tilsæt vand, mælk og sirup. Lun blandingen, til den er håndvarm.
Rør gæren ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten samt salt og hvedemel.
Gem lidt af melet til senere.
Ælt dejen blank og smidig.
Hæld den ud på bagebordet og ælt resten af melet i.
Form den til fire glatte brøde.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande, 30x40 cm.
Pensl evt. med lidt smeltet smørret mellem brødene, så de er lettere at
løsne fra hinanden efter bagningen.
Lad brødene hæve til knap dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Afkøles tildækket på en bagerist, før de løsnes fra hinanden.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BouillonkartoflerKartofler giver en god bund i grønne retter. Nyd retten som den er på en kødfri dag, eller...
• PeberrodsmayonnaiseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Champignonsalat med ostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bananer bagt med kastaniesauceDenne dessert med bananer, der bages i ovnen og serveres med kastaniesauce er meget...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os