Logo

Pretzels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pretzels

 

De lækre kringler hedder pretzels på tysk. De smager godt til en kop te og som tilbehør til suppe, pølser m.m.

8-10 stk. Arbejdstid: ca. 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 45 min.

 

#

Dej:

25 g gær

1½ dl vand

50 g smør

2 tsk groft salt

350 g hvedemel med ekstra gluten (fx durumhvede)

 

Pensling: 1 æg

Drys: flagesalt

*

Rør smuldret gær ud i lidt af vandet, og tilsæt resten.

Smelt smørret ved lav varme, og rør det i gærvæsken sammen salt.

Tilsæt gradvist melet, og ælt dejen glat og smidig.

Lad den hæve lunt i ca. 30 min til dobbelt størrelse.

Del dejen i 8 stykker.

Tril dem til 40 cm lange pølser, form dem til kringler, og læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir.

Lad kringlerne efterhæve i ca. 30 min.

Pensl kringlerne med sammenpisket æg, og drys med flagesalt.

Bag kringlerne ved 200 °C i ca. 12 min.

Afkøl på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?