Logo

Rødbedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 1/2 tsk salt
200 g fintreven rå rødbede
50 g grofthakkede valnøddekerner
Reven skal af 1 appelsin
Reven muskatnød
3 dl vand
2 spsk madolie
2 spsk honning
50 g gær
 
Hvedemel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål.
I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri.
Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. 1/2 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade.
Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter.
Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220ºC i ca. 1/2 time.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sabayonne 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags hvidkålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Salsa fra Roatan, Berthas Salsa betyder sovs på spansk og betegner ofte stærke sovse fra Latinamerika. Denne opskift...
• Pære med hvid darjeeling og kakaosorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os