Logo

Surbrød med rosmarinskorpe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surbrød tager ofte lang tid at lave fordi de skal hæve. Men de smager til gængæld også lækkert. Dette surbrød er anderledes, i det de drysses med salt og rosmarin. Prøv det til italienske retter.

 

 70 g gær
½ l. kærnemælk
2 æg
4 tsk sukker
2 tsk salt
1 kg sigtemel
4 tsk rosmarin
groft salt

Gæren røres ud i kærnemælken. Ægget røres sammen med sukker og salt, hvorefter man sigter sigtemelet i. De 4 teskefulde rosmarin kommes over. Til slut hældes kærnemælk, med gæret over. Det hele æltes grundigt sammen.
Hæver 2 til 3 timer på et køligt sted, hvorefter den formes på pladen, som store eller små brød - alt efter temperament.
Efter hævningen i overdækket tilstand i ca. 20 min., brødene pensles med æg, og over drys ses med groft salt og rosmarin.
Bages i 25-30 min. i en 200º forvarmet ovn. Hvis det er store brød i lidt længere tid.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?