Logo

Tordenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g havregryn
3 dl mælk
25 g gær
5 spsk vand
350 g hvedemel
1 spsk salt
2 spsk olie

Hæld havregrynene i en skål med mælken over.
Lad det stå i 30 minutter.
Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand.
Bland havregryn, hvedemel, salt og olie i en skål.
Tilsæt gæren og rør det sammen til en blød dej, der æltes på et melstrøet bord, til den er elastisk.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt skål dækket med smurt husholdningsfilm.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Del den i to stykker, der formes til to brød.
Læg dem i to velsmurte 500 g forme.
Dæk dem til med film og lad dem hæve, til dejen når kanten af formen.
Smør med mælk og drys med havregryn.
Lad brødene bage i en varm ovn ved 220°C i 30 minutter.
Skru ned for varmen til 160°C og lad dem bage endnu 30 minutter.
Vend dem ud af formen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?