1 portion surdej
600 g  hvedemel
1 ½ dl  vand
2 tsk  salt
35 g  smør
1 æg til pensling
Rør surdejen igennem.
Tilsæt vand og salt, tilsæt melet lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem (min 5 minutter), til den er smidig og glat, form 
den til en kugle og læg den i et fad.
Skær smørret i tynde skiver og fordel det på dejens overflade, drys 
med lidt hvedemel. 
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i køleskab i 
24 timer.
Ælt den hævede dej igennem på et melet bord, arbejd smørklatterne 
godt ind i dejen, tilsæt lidt mere hvedemel, men endelig ikke for meget.
Form dejen til et ovalt brød og læg det på en plade med bagepapir, lad 
det efterhæve i ca 2 timer.
Tænd ovnen 300ºC.
Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs 
med en skarp kniv eller barberblad.
Smid 1 dl   kogende vand ind i bunden af ovnen, luk lågen, sæt brødet i 
ovnen på midterste rille, smid yderligere 1 dl   kogende vand i bunden af 
ovnen og lad brødet bage i 8 minutter, sænk temperaturen til knap 
200ºC, åben lågen et øjeblik for at sænke temperaturen og bag videre i 
ca. 50-60 minutter.
Lad brødet afkøle på en bagerist.