Logo

Æblehorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g margarine
2 dl mælk
½ pk.gær (25 g)
1 tsk sukker
½ tsk salt
1 æg
61/2 dl hvedemel (ca. 400 g)

Fyld:
2 æbler (ca. 200 g)
½ tsk stødt kanel
Sødemiddel svarende til ca. 15 g sukker (fx 2 tsk Perfect Strø)

Æg til pensling
20 g hasselnødder

Dej:
Margarinen smeltes ved svag varme i en gryde.
Mælken tilsættes og lunes med.
Mælken hældes op i en skål og gæren udrøres heri.
Sukker, salt og æg tilsættes.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dejen dækkes til med et rent viskestykke og stilles til hævning i ca. 20 min.

Fyld:
Kanel og sødemiddel blandes til "kanelsukker".
Æblernes kernehus fjernes.
Æblerne skæres ud i både.

Horn:
Dejen æltes godt igennem og deles i to.
Dejklumperne rulles ud til to cirkler med hver en diameter på ca. 30 cm.
Hver cirkel deles i 12 trekanter.
Æblebådene lægges på hver trekants brede ende.
Kanelsukkeret drys ses oven på æblebådene.
Æblehornene rulles sammen fra den brede ende mod spidsen.
Hornene lægges på en bageplade med bagepapir.
Hornene dækkes til med viskestykket og efterhæver i ca. 20 min.
Ægget til pensling piskes sammen.
Nødderne hakkes fint.
Hornene pensles med ægget, og de hakkede nødder drys ses over.
Hornene bages ved 200 º på midterste ovnrille i ca. 15 min
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her