Logo

Æbleskiver fra Ærø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oprindeligt var en Æbleski­ve en skive æble vendt i hvedemel og æg og derefter stegt på en pande. Siden hen har man jo som bekendt brugt betegnel­sen for de mere kendte stegte kugler med ....

Oprindeligt var en Æbleski­ve en skive æble vendt i hvedemel og æg og derefter stegt på en pande. Siden hen har man jo som bekendt brugt betegnel­sen for de mere kendte stegte kugler med et stykke æble el­ler æblemos i.
På Ærø kommer man imid­lertid sveskemos i æble­skiverne. En ide, som givet stammer fra Sønderjylland.
 
15 æg
1 l. skummetmælk
750 g hvedemel
100 g gær
Salt
1 ½ kg svesker
Ribssaft
Sukker
Svinefedt
Tilbehør: Sukker
 
Æggeblommerne røres med salt.
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Gær mælk og hvedemel røres skiftevis i ægge­blommerne.
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Dejen stilles til hævning i ca. 30 min.
Sveskerne opblødes og koges i ribssaft til mos.
Sukkeret tilsættes.
Svinefedtet smeltes i en lille gryde og en smule kommes i hvert at hullerne på den varme æbleskivepande.
Dejen hældes i, så hullet er knapt fyldt og straks efter stikkes en teskefuld sveskemos ned i midten og æbleskiverne kan vendes og bages færdige.
Æbleskiverne serveres ved juletid til en kop kaffe og spises med sukker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
78209-12-2010 11:26:03 marianne Steinbeck
Hvor mange æbleskiver bliver der?
78307-12-2010 19:54:05 Per Kristensen
Hej

Jeg synes fra min mors opskrift, at hun lavede en æble- og sveskemos som hun kom i dejen.
mvh Per

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her