Logo

Æbletærte 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
200 g smør
2 spsk sukker
1 æg
4 dl hvedemel
smør til formen
Fyld:
100 g marcipan
50 g smør
2 æg
1 spsk Maizenamel
1 spsk reven citronskal
3 dl syrlig æblemos
1 dl fin hvid rasp

Rør fedtstof og sukker luftig og tilsæt ægget.
Bland til sidst melet i og ælt det til en dej.
Lad den hvile koldt i ca 1 time. Riv marcipanen og bland den med fedtstof, æg, Maizenamel og reven citronskal.
Smør en form med løs bund og drys hvedemel i den.
Beklæd formen med dejen.
Dejen skal gå op langs kanten.
Læg æbelemos og rasp lagvis i formen.
Bred marcipandejen over glat overfladen.
Bag tærten ved 200°C i ca 25 min, til den har fået en fin farve, og dejen virker gennembagt og fast.
Sænk temperaturen til 175°C og lad tærten stå et øjeblik i ovnen.
Servéres varm eller lunken med koldt flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her