Logo

Pære mandel kage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
200 g smør
175 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
125 g mandler
Sukkerlage:
5 dl vand
200 g sukker
1 stang vanilje
4-6 pærer enten friske el. syltede

Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vaniljestang i kog.
Kom de halve pærer i, nogle stykker ad gangen, lad dem koge knap møre.
Lad pærerne afkøle i lagen. Rør sukker og smør sammen.
Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd.
Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i. Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ovnfast fad. Fordel dejen over.
Bag kagen ca 30 min ved 175°C.
Kagen nydes lun el. kold med flødeskum. Kan også bages med æbler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
4305-10-2013 20:21:17 mie
tilsæt marcipan i tern

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her