Logo

Æbletærte med kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mørdej:
170 g hvedemel
90 g koldt smør
1 knivspids salt
50 g flormelis
2 æggeblommer
1 spsk smeltet smør til pensling af formen
2 spsk rørsukker til formen
 
Fyld:
700 g æbler (Belle de Boskop)
6 spsk smør
100 g brødkrummer uden skorpe
½ tsk stødt kanel
100 g rørsukker
saft og fintrevet skal af 1 citron
 
Dejen: Bland alle ingredienserne til mørdejen i en stor skål, indtil der
opstår en smidig dej.
Stil dejen på køl i minimum 30 minutter.
Pensl kageformen (26 cm) med smeltet smør og drys med rørsukker.
Stil formen på køl.
Beklæd formen med dejen og sæt den atter på køl indtil den skal bruges.
Fyld: Skræl æblerne og del dem i kvarte.
Fjern kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.
Varm en pande op og tilsæt smør, når smørret er smeltet tilsættes
brødkrummer, kanel og rørsukker.
Sautér indtil brødkrummerne tager svagt imod farve.
I en stor skål vendes æblerne med brødkrummerne og saft og fintrevet skal af citronen.
Kom fyldet i tærteformen og bag tærten i midten af en 200ºC varm ovn i
ca. 45 minutter.
 
Tips: Lækkert tilbehør til tærten kunne være en honning-vanilje-is
Honning-vanilje-is
2 past. æg
2 past. æggeblommer
2 ½ dl sødmælk
5 spsk honning
1 stang vanilje
4 ½ dl fløde (pisket)
 
Kog mælk, honning og vanilje op pisk den sammen med æg og vend det hele sammen med piskefløden og frys, med jævnlig omrøring under indfrysning.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?