Logo

Æbletærte med låg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
125 g hvedemel
50 g smør
25 g sukker ( flormelis)
½ æggeblomme

Æbletærte:
75 g smør
250 g sukker
l kg æbler (lidt syrlig)
¼ ltr piskefløde.

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes, en høj pande eller ovnfast fad smøres med smør, i bund og på siderne, drysses med sukker. æblerne lægges med den flade side opad. mørdejen lægges over æblerne, sættes i oven i ca. 20 min. ved 200ºC, æblerhe vendes ud på et fad, og spises medens den er lun.
Der gives flødeskum til.

Mørdej: det hele røres sammen i en skål, og æltes godt sammen på bordpladen med lidt hvedemel, rulles ud til ca. .5 mm. tykkelse, lægges over de halve æbler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her