Logo

Æbletærte med låg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mørdej:
125 g hvedemel
50 g smør
25 g sukker ( flormelis)
1/2 æggeblomme

Æbletærte:
75 g smør
250 g sukker
l kg æbler (lidt syrlig)
1/4 ltr piskefløde.

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes, en høj pande eller ovnfast fad smøres med smør, i bund og på siderne, drysses med sukker. æblerne lægges med den flade side opad. mørdejen lægges over æblerne, sættes i oven i ca. 20 min. ved 200ºC, æblerhe vendes ud på et fad, og spises medens den er lun.
Der gives flødeskum til.

Mørdej: det hele røres sammen i en skål, og æltes godt sammen på bordpladen med lidt hvedemel, rulles ud til ca. .5 mm. tykkelse, lægges over de halve æbler.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brune kager 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Marokkanske pandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladegiflerKanelgifler kender du sikkert, men har du prøvet med chokoladefyld? Giflerne er dejlige...
• BanankoldskålKoldskål laves traditionelt på kærnemælk samt æg, og sukker. I dette tilfælde bruges banan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os