Logo

Æbletærte med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbletærte med mandellåg


I dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en klat flødeskum eller cremefraiche til. Du kan også servere is eller...

(6-8 pers.)

 

#

1 kg syrlige æbler

sukker

 

Dej:

150 g blødt smør

85 g sukker (1 dl)

2 æg

60 g hvedemel (1 dl)

2 dl finthakkede mandler.

Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

*

 

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærtebund.

Drys lidt sukker over æblerne.

Rør smør og sukker godt.

Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen.

Fordel den over æblerne.

Sæt formen på ovnrist midt i ovnen.

Bagetid ca. ½ time ved 200 °C.

Server æbletærten lun med flødeskum, til kaffe eller som dessert.

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.964 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her