Logo

Ølandsboller med birkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg ølandshvede (se Ordbog)
1 l lunkent vand
1 spsk salt
10 g gær

Pisk melet med vand, salt og gær, til det slipper skålen, men det skal blive ved med at være en meget blød og klistret dej.
Det er klart en fordel med en røremaskine, som skal have fuld speed i 8-10 minutter, men håndkraft kan gøre det.
Man skal blive ved med at røre, til dejen er fuld af lange, seje proteintråde.
Hvis man stopper før det, får brødet en kedelig struktur.
Lad være med at komme mere hvedemel i !!!
Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
Form dejen til boller med olierede hænder.
Hæld 100 g sorte birkes i en skål, og tril de fedtede boller i dejen, hele vejen rundt.
Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse igen, og bag dem så ved 225ºC, til de lyder hult, når man dunker dem i bunden.
De smager også vildt godt.
-
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?