Logo

Abrikoskrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 Abrikoskrans er et lækker og lidt anderledes stykke wienerbrød, som smager godt både frisk fra ovnen eller afkølet. Den karakteristiske smag af abrikos giver virkelige dette stykke wienerbrød en speciel særegne.

 

250 g hvedemel
100 g smør / margarine
2 spsk sukker
¼ tsk salt
1 æg
25 g gær
1 dl lunet mælk
Fyld:
125 g abrikosmarmelade
2 spsk rasp
50 g hakkede valnøddekerner
pensling:
Æg
tesukker
evt. Nøddekerner

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker og salt i. Rør gæren ud i lunet mælk og pisk ægget i. Kom det melblandingen. Ælt dejen godt og lad den hæve en halv time. Rul den ud til en plade 25 x 50 cm. Fordel abrikosmarmelade på dejen, derefter rasp og så nødder. Fold eller rul dejen om fyldet og læg kransen i en velsmurt springform med sammenføjningen nedad. Lad den efterhæve i 20 min. Pensl med æg og drys med tesukker og nødder. Bag ved 225ºC i 25 min.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?