Logo

Aubergine og kaviar cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aubergine og kaviar cupcakes

Kaviaren er ikke ægte - der refereres til de små frø eller 'æg' i auberginerne.

 

12 brød/cupcakes:

2 små auberginer

6 spsk ekstra jomfru-olivenolie

375 g hvedemel

4 tsk bagepulver

1 knsp salt

1 æg, letpisket

3 dl mælk

Smør:

115 g usaltet smør

2 fed hvidløg, knuste

2 tsk sherryeddike

1 knsp salt og peber

1 spsk hakket persille

 

Varm ovnen op til 200°C.

Gnid auberginerne med 2 spsk olivenolie.

Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er bløde og mørkebrune.

Når de er kolde nok til at håndtere, fjernes toppene og de skæres igennem på langs.

Brug en ske til at skrabe kødet af skindet.

Smid skindet ud og hak kødet groft. Stil det til side.

Smør en muffinform med 12 huller.

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Pisk æg, mælk og resten af olivenolien sammen i en stor skål.

Rør mel blandingen i, til det er næsten blandet. Fold auberginekødet i.

Fordel dejen i formen og bag brødene i 25 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Lav smør: Rør smør, hvidløg, eddike og persille sammen i en skål.

Pisk, til det er glat, og krydr med salt og peber.

Server det som tilbehør

Opbevar brødene i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Med aubergine og rød peber

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk most rød peber sammen med aubergine.

 

Med aubergine. rosiner og kanel

Følg basisopskriften.

Tilsæt 100 g rosiner og 2 tsk stødt kanel sammen med aubergine.

 

Med aubergine og sesam

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk tahin, før auberginen foldes i.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farmors idiotsikre bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Påskekage med safran og ananassalsaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Panna cotta med friske jordbærLet dessert, der kan serveres forår, sommer, efterår, vinter
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os