Logo

Bær og låg af smuldredej cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bær og låg af smuldredej cupcakes

Disse muffins med låg af smuldredej gemmer på en sød overraskelse.

 

12 cupcakes:

375 g hvedemel

2 1/2 tsk bagepulver

125 g brunt sukker

1 knsp salt

115 g usaltet smør, smeltet

2 1/2 dl mælk

1 æg

 

Fyld:

275 g blandede bær (brombær, jordbær, hindbær)

3 spsk sukker

2 spsk vand

1/4 tsk revet skal fra en usprøjtet citron

 

Smuldredej:

2 spsk usaltet smør, smeltet

4 spsk hvedemel

3 spsk lyst brunt sukker

4 spsk havregryn

1 tsk revet skal fra en usprøjtet citron

 

Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller.

Bland alle ingredienser til fyld i en lille gryde, bring det til simrepunktet og lad det simre i 5 minutter, til bærrene safter. Stil det til side.

Rør alle ingredienser til smuldredej sammen i en lille skål og stil det til side. Bland de tørre ingredienser til muffins i en stor skål.

Pisk smør, mælk og æg sammen i en anden skål.

Hæld æggeblandingen i de tørre ingredienser og rør, til det er lige netop blandet. Fordel halvdelen af dejen i formens huller, fordel fyldet ovenpå, læg endnu et lag dej over og slut af med et lag smuldredej og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutter.

Server kagerne varme.

Opbevar cupcakess i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Muffins med æble og låg af smuldredej

Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g usødet æblemos.

 

Muffins med fersken og låg af smuldredej

Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g ferskner i skiver fra dåse.

 

Muffins med rabarber og låg af smuldredej

Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g drænede kogte rabarber.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kagecreme 2 - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble-banan-kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KnækglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær GranitaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os