Logo

Birkes dryppet med citron cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 Cupcakes, eller muffins, kan laves på et utal af måder. Her er en opskrift på cupcakes med birkes og citron på toppen. Prøv eventuelt også med lidt tranebær eller lime i opskriften i stedet for citron.

 

 

Det er birkes, som får disse kager til at knase så dejligt!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

1 spsk birkes

1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron

Dryp/pynt:

125 g flormelis

4 spsk citronsaft

2 spsk birkes

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør smør, sukker, mel, bagepulver og æg sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør vanilje, birkes og citronskal i og bland det godt.

Fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav blandingen til at dryppe over:

Sigt flormelis i en skål og rør citronsaft i, til det har samme konsistens som piskefløde.

Rør birkes i og dryp blandingen over kagerne.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Birkescupcakes dryppet med appelsin og citron

Følg basisopskriften. Erstat citronskal med 1/2 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin og 1/2 spsk revet skal fra en usprøjtet citron.

Lav blandingen til at dryppe med af 2 spsk citronsaft og 2 spsk appelsinsaft.

 

Birkescupcakes med blåbær og lime

Følg basisopskriften. Rør 100 g blåbær i dejen, når den er rørt sammen.

Erstat citronskal med revet skal fra en usprøjtet lime.

 

Birkescupcakes med tranebær og citron

Følg basisopskriften. Rør 100 g tørrede hakkede tranebær i dejen, når den er rørt sammen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BisquitbundPrøv denne simple bisquitbund, der kan bruges til mange forskellige slags kager. Hvis du...
• Madagascarbrød, nyt og spændende brødTilberedningstid: ½ time. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 40-45 min. Kan fryses, men det...
• Brydebrød med honningAt spise brød til maden er en god vane. Byd på dette saftige brydebrød, som indeholder...
• Appelsin-grappasyltet sveske i sprødt orangerørEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os