Logo

Birkeskrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Prøv dette lækre brød med birkes, der er formet som en krans. Det kunne for eksempel spises til morgenmad, til suppen, en søndag eftermiddag og så videre. Du kan også drysse brødet med sesam eller kommen.

1 stk

25 g gær
5 dl mælk, lunken
ca. 600 g hvedemel
2 tsk salt
50 g smør, blødgjort
æg til pensling
3-4 spsk birkes

Gæren smuldres i dejfadet. Hæld lidt lunken mælk over og rør gæren glat. Hæld resten af den lune mælk i fadet.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og salt og rør dejen jævn.
Ælt smørret i, i små portioner, og kom mere hvedemel i, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en bolle og lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Rul dertil et aflangt stykke, der trilles sammen som en roulade og formes til en krans.
Sættes på plade med bagepapir og efterhæver til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg, drysses med birkes. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 min. Afkøles på rist.

Tips: Brødet kan også drysses med sesamfrø eller kommen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her