Logo

Brødtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fra Bageren i Den Gamle By.

6 æg
100 g revet rugbrød
250 g sukker ( 3 dl)
100 g hakkede nødder
1 tsk bagepulver
Fyld:
5 dl piskefløde

50 g ristede hakkede nødder

evt. kirsebærsyltetøj

Æggene deles i hvider og blommer.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret røres forsigtigt i.

Æggeblommerne tilsættes én ad gangen.

Det fint revne rugbrød og de ikke for småt hakkede nødder blandes og tilsættes sammen med bagepulveret.

Dejen hældes i tre lagkageforme og bages straks ved 220°C i 10 min. Lagkagebundene lægges sammen med flødeskum og syltetøj.

Øverst lægges flødeskum og ristede nødder.

 

Omregningstabel for gammeldags mål og vægt

En kvint

4-5 gram

Et lod

15 ½ gram

Et pund

½ kg

En pægl

2 ½ dl

En potte

0,966 liter

En skæppe

17,39 liter


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Parmesan- og hvidløgsbollerDu behøver ikke engang kalde på familien, når det er tid til at sætte sig til bords....
• Mandeltærte med appelsinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cheesecake OreoOreo-kiks er kult! De mørke amerikanske kiks med cremefyld bliver brugt i en cheesecake på...
• Bagt hokkaido med yoghurt, tomater og ristede græskarkernerIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!