Logo

Brioche stor eller 12 små

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brioche stor eller 12 små

 

12 små eller 1 stor (billede nedenfor). Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 2½ time. Bagetid: 20-30 min. Kan fryses, men forringes.

 

#

¾ dl vand

15 g gær

2 æg

½ tsk salt

½ spsk sukker

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

125 g smør

æg til pensling

*

1. Udrør gæren i lunet vand.

Pisk æggene sammen og kom dem i dejfadet sammen med salt, sukker og ca. 4 dl af melet.

 

2. Smuldr smørret i resten af melet og kom det i dejfadet.

Ælt dejen blank og smidig.

Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ca. 2 timer.

 

3. Rul ⅔ af dejen ud til en rund plade som lægges i en smurt, rund form (springform).

Rul resten af dejen ud og læg den over som låg.

Fold kanterne ind og lad dejen efterhæve i ca. ½ time.

 

4. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 °C i 20-30 min. på ovnens midterste rille.

 

Dejen kan også formes til små briocher: Form den til små runde boller og laven fordybning i hver. Læg en dejkugle i fordybningen.

Efterhæv og pensl og bag de små briocher ved 225 °C i 15-20 min.

 

Brioche stor eller 12 små

Stor Brioche.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her