Logo

Briocher

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Briocher stammer fra Frankrig, hvor det er et klassisk stykke morgenbrød. Briocher er perfekte på søndags morgenbordet eller til brunch.


(12-14 briocher)
Franske briocher er en klassisk form for morgenbrød. Det er en meget fed form for bagværk og måske ikke noget, man skal unde sig hver dag, selvom franskmændene nok ikke vil være enige med os i det. Men på søndags-morgenbordet er de uimodståeligt lækre.

5 spsk vand
150 g smør eller margarine
25 g gær
2 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
350-500 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling

*

Bland det meste af melet, salt og sukker i et dejfad.

Det bløde smør smuldres i melet.

Rør gæren ud i koldt vand tilsat de sammenpiskede æg.

Hæld æggemassen op i melet, og rør dejen sammen, til den er smidig.

Tilsæt så meget hvedemel som nødvendigt.

Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
Tag en lille klump dej fra.

Ælt resten af dejen på et meldrysset bord, og form den til 12-14 boller, som lægges i smurte rillede linseforme.

Ælt lidt mere hvedemel ind i den lille klump dej.

Tril 12-14 små dejkugler af den lille klump, så det passer med antallet af briocher.

Lav en fordybning i hver af bollerne, og læg en kugle i hver.

Lad briocherne hæve under klæde i 45 min.-1 time.

Briocherne pensles med sammenpisket æg og bages midt i en forvarmet ovn ved 250ºC i 6-8 min.
Du kan lave en stor brioche i stedet for mange små, men husk så at forlænge bagetiden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her