3 æggeblommer 
1 ½ dl  sukker 
1 spsk  vaniljesukker 
5 spsk  mælk 
½ dl  Smeltet smør 
2 ½ dl hvedemel 
2 tsk  bagepulver 
1 tsk  støt ingefær 
 
Bund: 
3 æggehvider 
1 ½ dl sukker groft hakkede nødder 
 
Fyld: 
fast æblemos 
2 ½ dl  piskefløde 
 
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker, til det er let og luftigt. 
Hæld mælken i det smeltede fedtstof og rør det i æggeblandingen. 
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier sammen og rør det ligeledes i 
æggeblandingen. 
Smør to lagkageforme med smeltet fedtstof og drys dem med rasp.
De skal helst have forskellige tværmål fx. 22 og 24 cm. 
Hæld dejen i formene, pisk æggehviderne helt stive og rør sukkeret i med let hånd. 
Fordel marengsdejen over de to kagebunde og drys hakkede nødder over den mindste af bundene. 
Bag dem - helst samtidigt - i ca. 20-25 minutter ved 175ºC.
Læg bundene sammen med æblemos og let pisket flødeskum og sørg for, at den mindste af bundene lægges øverst. 
I stedet for at bruge lagkageforme kan kagen bages i en bradepande på 
bagepapir (mål ca. 25 x 35 cm.) 
Når kagen er svalet af, flækkes den på langs og lægges sammen som 
beskrevet ovenfor.