Logo

burgerboller, grov med sesam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

I denne nemme opskrift på burgerboller bruges der grovmel og sesamfrø eller hørfrø for at gøre bollerne lidt mere robuste. De er lette at lave og smager dejligt. Nem aftensmad i hverdagen.

 

400 g hvedemel
50 g grovmel
sesamfrø eller hørfrø
1 æg
3 dl lunket vand
1 spiseskefuld olie
lidt salt
50 g gær

 
Rør gæren i det lunkne vand i en skål og tilsæt salt og olie.
Hæld halvdelen af melet i skålen og rør det godt sammen.
Hæld lidt mere hvedemel i lidt efter lidt og ældt dejen godt.
Lav 10 boller der er flade; omkring 1 cm høje.
Sæt dem på bagepladen, læg viskestykket over og lad dem hæve et lunt sted i ca. 1/2 time.
Pensl bollerne med pisket æg og drys dem bagefter med sesamfrø eller hørfrø.
Bag bollerne midt i ovnen i 200-225°C i ca. 12 min.
De er nu klar til at spises.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarberkage med marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Franskbrød med bagepulverBrød hævet med bagepulver bliver hurtigere tørt end brød, der er hævet med gær.
• Røde fløjls cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarberdessert 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os