Logo

Butterdejsskåle med æblefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g butterdej
1 æg
75–100 g sukker
100–150 g "kanel
smør til pensling

Æblefyld:
4 grønne æbler
150 g stødt melis
150 g brun farin
100 g smør
1 jordbær
2 1/2 dl cremefraiche

Butterdejen rulles ud, til den har en ensartet tykkelse. Den må ikke være for tyk. Den pensles med pisket æg, strøs med kanel og sukker. Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver på 3 – 5 cm. De trykkes flade og rulles ud, til de er ensartet flade og runde. Glas pensles med smør, og dejen kommes over. De bages i ovn ved 180 – 190 º i 15 – 20 minutter.

Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. De skæres derefter i grove tern. Melis og farin sættes over i en gryde med smørret og smeltes ved svag varme. Æblerne tilsættes og koges møre. Når de er færdige, kommes de i butterdejsskålene og pyntes med cremefraiche 18 % samt jordbærren
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.208 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KardemommebollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble-tranebærtærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Konfekt cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærdessert smuldrendeDit kan faktisk tilberede en fantastisk ret med blot et fåtal ingredienser. Her er et godt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os