Logo

Butterdejssnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g hvedemel (4 dl)
1 ½ dl koldt vand
50 g smør
1 spsk eddike
¼ tsk fint salt

indhulning:
150 g fast smør

pensling:
1 æg

Bland hvedemel, vand, smør, eddike og salt til en smidig dej og stil den koldt og tildækket en times tid. Rul dejen til en aflang firkant, 1 cm tyk, og fordel tynde skiver af det kolde, men ikke hårde smør på ⅔ af dejen. Fold den i 3 lag. Fold den del, der er uden smør, over først og læg herefter den sidste tredjedel over. Rul atter dejen til en aflang firkant og fold 3 lag. Gentag processen mindst 3 gange. (Se udrulning af dej under artikler)

Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, da smørret ellers kan blive for blødt og løbe ud. Brug rigeligt hvedemel ved udrulningerne, men børst overflødigt hvedemel væk med en bagekost hele tiden. Rul den færdige dej ud i ca. 1 cm tykkelse og lad den hvile koldt et kvarters tid, før den skæres ud. Det forhindrer at dejen trækker sig sammen under udskæringen. Skær dejen i 6x2 cm snitter med en skarp kniv. Prik dem med en gaffel og stil dem på en letmelet bageplade. Der skal være plads til at de hæver og breder sig lidt. Pensl snitterne med æggeblomme (det giver mest kulør), eller sammenpisket æg. Se til, at det ikke løber ned ad siderne, da det kan forhindre bagværket i at hæve flaget, let og ensartet. Bag snitterne på midterrille i en 220 º varm ovn i 20-25 min. De skal være lette, hævede og gyldenbrune.

Tips: Serveres til kød- og fiskeretter. De kan også udstikkes i halvmåner til fleurons eller i stjerner og cirkler. Kan fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her