Logo

Charlotte à la fraise cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Charlotte à la fraise cupcakes

Her den franske form for bærkage, særligt lækker med friske jordbær. Der findes mange variationer, men denne er en favorit, fordi husblassen holder sammen på jordbærfromagen, så den ikke går i stykker, når kagen kommer ud af formen.

 

20-24 stk cupcakes:

smagsstof (vaniljeessens, kirsch, jordbærlikør el. lign.)

sukkerlage (kog 200 g sukker i 2 ½ dl vand i 5 minutter)

500 g jordbær, nippede og hakket i små stykker eller moset groft

200 g sukker

2 tsk husblaspulver

3 spsk koldt vand

3 spsk kogende vand

1 spsk citronsaft

3 ½ dl flødeskum

1 pakke ladyfingers (måske de bløde, fordi de er bedre til at opsuge væde)

Jordbærsauce (se nedenfor) til serveringen

 

A. Kom smagsstof i den varme sukkerlage, og stil den til afkøling.

Bland hakkede eller mosede jordbær med sukker i en stor skål.

 

B. Udblød husblassen i 3 spsk koldt vand, til den er blød.

Tilsæt 2 spsk kogende vand og rør, til den er opløst.

Rør den grundigt i jordbærrene, og tilsæt citronsaft.

Når det stivner, vendes flødeskummet forsigtigt i.

 

C. Dyp hurtigt ladyfingers i den kolde sukkerlage, så de bliver vædet, men ikke gennemblødt, og beklæd silikoneformenes bund og sider med dem.

Skær dem til, så de slutter tæt.

Fyld formene med jordbærfromagen, og sæt dem i køleskabet natten over.

 

D. Lad forsigtigt en smørekniv glide rundt langs formenes kanter, og vend kagerne ud. Server dem med jordbærsauce.

 

Tips: Du kan udskifte citronsaften med appelsinsaft og sukkerlagen med appelsinsaft som til Chokolade Charlotte cupkager. Det vil tage toppen af

det søde, og appelsinsmagen passer godt sammen med jordbær.

 

Jordbærsauce:

350 g jordbær

100 g sukker

4 spsk vand

nogle dråber citronsaft

 

Bring de skyllede jordbær i kog i en gryde sammen med sukker og vand.

Lad dem koge i 1 minut, og tag så gryden væk fra varmen.

Purer bærrene med en gaffel eller i en foodprocessor med nogle få dråber citronsaft, og køl saucen af inden serveringen.

 

Øs lidt jordbærsauce op på hver tallerken, og læg et spid ovenpå.

Server resten af saucen i en skål, så dine gæster selv kan forsyne sig.

Lidt ligesom en fondue.

 

Tips: Opbevar jordbær­saucen i køleskabet, eller frys den til senere brug.

 

En charlottekage vist med jordbær

 

En charlottekage vist med fersken

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?