
Disse delikate kager er fantastiske som små desserter. Lav dem i god tid - så skal de blot sættes på et fad og serveres, når gæsterne er parate. 
 
12 dekadente cheesecakes:
125 g knuste kiks (fx Digestive) 
5 spsk usaltet smør, smeltet 
450 g ricotta 
450 g flødeost. blødgjort 
2 tsk vaniljeekstrakt 
175 g flormelis 
3 æg 
150 g friske blåbær 
 
Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Læg kiksekrummerne i en skål og rør smørret i. 
Fordel krummeblandingen i papirformene og tryk den godt ned i bunden. 
Stil formen i køleskabet, til krummeblandingen er stivnet. 
Pisk ricotta i en stor skål, til den er glat. 
Tilsæt flødeost, vanilje og flormelis, og rør, til det er glat. 
Tilsæt langsomt æg og bland det godt. 
Fordel blandingen i papirformene og bag kagerne i 25 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist. 
Stil dem i køleskabet, til de skal serveres. 
Pynt med blåbær. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 dage. 
 

Variationer:
 
Bagte cheesecakes med banan og rosin 
Følg basisopskriften. Tilsæt 125 g moset banan (ca 1 banan) til osteblandingen, før æggene tilsættes. Tilsæt 4 spsk rosiner, efter at æggene er tilsat. 
 
Bagte cheesecakes med hindbær 
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g friske hindbær, efter at æggene er rørt i dejen.
 
Bagte cheesecakes med ahornsirup 
Følg basisopskriften. Erstat flormelis med 90 g ahornsirup.